place star-shape-sticker Videos arrowhead-thin-outline-to-the-left arrow-right

Högskoleprovet 2019

Högskoleprovet skrivs två gånger under 2019 - en gång på våren den 6 april och en gång på hösten den 20 oktober. Höstens prov skrivs det här året på en söndag istället för en lördag. Här går vi igenom hur du anmäler dig och annan information som är viktig att veta inför provet.
12 år av erfarenhet
22000 elever & studenter
6000 pedagogiska lärare

Anmälan till högskoleprovet 2019

Som tidigare år så anmäler du dig till högskoleprovet på hogskoleprov.nu . När du anmäler dig så fyller du i din e-postadress. Därefter får du all kommunikation om provet till din e-post, så det är viktigt att du håller koll på den så att du inte missar eventuell viktig information.

Anmälan för vårprovet är öppen 15 januari till 1 februari. Anmälan till höstprovet är öppen 15 augusti till 2 september.

Hur mycket kostar högskoleprovet 2019?

Anmälan till högskoleprovet 2019 kostar 450kr. Du kan betala avgiften antingen med bankkort, plusgiro, eller internetbank. Notera att betalningen måste vara inne senast sista dagen av anmälningsperioden för det prov du ska skriva – det innebär att om du anmäler dig på sista dagen så kan du bara betala med kort, ej via bankgiro. Anmälningsavgiften för högskoleprovet är inte återbetalningsbar, och kan inte heller överföras till en annan person.

Tillbaka till startsidan: Högskoleprovet